W Dzisjeszej notatce , postaram się przedstawić Wam Drogie Panie skłądniki pokarmowe , które mają znaczącą role dla Naszych paznokci . Należy Pamiętać , aby jeść poniższe składniki regularnie - wtedy będzie widać efekty :) !
A WIĘC OTO DIETA DLA NASZYCH PAZNOKCI:
Paznokcie potrzebuja ró nych składników mineralnych oraz witamin z grupy B i H, dlatego
dla ich stanu, wyjatkowo wa na jest dieta bogata w te składniki.
Magnez - brokuły, jabłka, proso, kapusta, melon, orzeszki piniowe, kiwi, fasola, buraki,
owies, kabaczek, pomidory, tofu, jeczmien, kurczak, yto, orzechy włoskie, morele, kokos,
migdały, brukselka, kalafior, gruszki, marchew, kukurydza, sezam, seler, cebula, ziarna
słonecznika, gryka, grzyby, soczewica, groszek, orzechy nerkowca, grejpfrut, pszenica, sałata,
fasola mung, brzoskwinie, ziarna dyni
żelazo - szpinak, awokado, owies, tofu, soja, orzechy włoskie, pokrzywa, yto, morele,
ostrygi, kaczka, brukselka, kukurydza, sezam, jaja, nac pietruszki, ziarna słonecznika, grzyby,
groszek, oliwki, orzechy nerkowca, daktyle, pszenica, fasola mung, ziarna dyni
Wapn - jabłka, brokuły, owies, ryby, kapusta, buraki, pomarancze, fasola, kabaczek, melon,
pomidory, tofu, yto, gruszki, soja, jeczmien, orzechy włoskie, morele, migdały, brukselka,
kalafior, marchew, seler, sezam, jaja, nac pietruszki, cebula, ziarna słonecznika, gryka,
bakła an, soczewica, grzyby, groszek, oliwki, jogurt, czosnek, orzechy nerkowca, wisnie,
daktyle, por, grejpfrut, pszenica, fasola mung, brzoskwinie, ziarna dyni
Witaminy z grupy B
- brokuły (B3, B5), Proso (B3), orzeszki piniowe, ziemniaki (B3), szpinak (B6), awokado
(B3, B5), owies (B5), kurczak (B3, B6), banany (B6), soja (B3), ostrygi (B12), migdały (B2,
B3), brukselka, (B3, B6), kukurydza (B3), ziarna słonecznika, papryka, daktyle (B3), seler
naciowy (B3), pszenica (B3, B5, B6), fasola mung (B3, B5)
Krzem - owies,
Potas- truskawki, proso, kapusta, melon, ziemniaki, pomarancze, fasola, kiwi, ry (brazowy),
szpinak, awokado, buraki, kabaczek, tofu, szparagi, maliny, kurczak, banany, yto, orzechy
włoskie, rze ucha, rzepa, ananasy, jeczmien, karczochy, kokos, papaja, migdały, brukselka,
kalafior, rzodkiewki, gruszki, marchew, kukurydza, sezam, seler, figi, cebula, słonecznik,
gryka, soczewica, czosnek, por, je yny, grejpfrut, nasiona lnu, cytryny, pszenica, ogórek,
sałata fasola mung, brzoskwinie, ziarna dyni, urawiny, pieprz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz